top of page

Våra naprapater har utbildning från bland annat Naprapathögskolan i Stockholm, Svensk förening för fysisk aktivitet och idrottsmedicin SFAIM samt Umeå Universitet.
Alla våra terapeuter är utbildade inom HLR (Hjärt och lungräddning).

Björn Johansson

LEG. NAPRAPAT

Björn är av Socialstyrelsen leg. naprapat sedan 2012. Han arbetar allmänt med hela rörelseapparaten och med specialinriktning mot idrottsmedicin. Björn har själv spelat fotboll i Sverige på elitnivå i bl.a. GIF Sundsvall och Östersunds FK, han har även representerat AIK Fotboll och AFC Eskilstuna (tidigare Väsby United). Legitimationspraktik skedde under dr. Björn Waldebäck och därefter vidareutbildning i idrottsmedicin vid bl.a. Umeå universitet. 

// Naprapathögskolan 2007-2011

// Idrottsmedicin (Umeå Universitet 2012)

// Vidareutbildad inom stötvågsbehandling (2013-)

Björn

Fredrik Holmberg

LEG. NAPRAPAT

Fredrik studerade 4 år på Naprapathögskolan i Stockholm mellan 1998-2002 och praktiserade därutöver ett år, bland annat inom offentlig vård. Fredrik blev 2003 legitimerad av Socialstyrelsen. Fredrik har varit aktiv fotboll- och hockeyspelare under större delen av sitt liv och kommer närmast från Iksu i Umeå (norra Europas största träningscenter) där han arbetat som naprapat samt personlig tränare sedan slutet av 2002 med elitidrottare i nära samverkan med läkare, sjukgymnaster och massörer. Fredrik flyttade från Umeå till Östersund och öppnade 2008 en egen klinik på Brunflovägen.

// Personlig tränare

Fredrik

Emma Sjöberg

LEG. NAPRAPAT

Emma är har gått Naprapatutbildningen i Stockholm. Hon gillar att utmana kroppen och använda den till det den är skapad för – rörelse. En stark och grundtränad kropp skapar förutsättning för många års användning, liksom en bil kan en service behövas emellanåt. Som naprapat är Emma lyhörd och engagerad. 

Innan utbildningen jobbade Emma som skidinstruktör i Trysil, från barn till vuxen. Hon ledsagade även synskadade elever nedför backen. Utomhus är den plats hon trivs allra bäst, på skidor, cykel eller i kajaken. 

Emma kommer från Västergötland och har flyttat till Jämtland för att ha fjällen nära.

// Naprapatutbildningen (2016-2020)

// Vidareutbildad inom dry-needling (2020)

Emma

Maria Tillander

DIPL. MASSAGETERAPEUT

Friskvård och hälsa ligger Maria väldigt varmt om hjärtat och hon har sedan drygt 10 år arbetat aktivt med detta. Dels som hälsocoach på Itrim, där hon hade förmånen att hjälpa människor till livsstilsförändringar, samt i nuvarande form då hon arbetar som dipl. massageterapeut. Maria har under åren som terapeut på nära håll sett hur våra kroppar svarar negativt på stress och oro vilket fått henne att utbilda sig till instruktör i mindfulness. Maria startar löpande kurser i mindfulness, se bokningssidan för aktuella datum. 

// Dipl. massageterapeut (Axelsons Gymnastiska Institut)

// Instruktör i Mindfulness

Maria

Johanna Lisspers

LEG. DIETIST

Johanna är uppväxt i Östersund och tog sin dietistexamen år 2011 efter fyra års studier vid Uppsala Universitet. Hon är en avdankad fotbollsspelare, med historia i Ope IF, gick regionalt fotbollsgymnasium i Östersund och blev då intresserad av hur maten vi äter påverkar både hälsa och prestation. Efter att ha fått sin dietistlegitimation 2011 arbetade hon under ett par år i Västerås och Enköping vid kirurgi- och medicinkliniker samt inom primärvården, innan hon 2013 återvände till Jämtland och fjällvärlden. Vid sidan av sin tjänst som dietist inom hälso- och sjukvården tar hon föreläsningsuppdrag och andra konsultuppdrag för att sprida kunskaper om bra och hälsosam mat för olika grupper, vilket hon tycker är väldigt kul. Johanna har bred erfarenhet från olika områden inom vården, både via individuell kostbehandling för personer i alla åldrar samt gruppbehandling vid t.ex. övervikt och IBS. Detta är två exempel på hälsotillstånd där vad man äter kan vara helt avgörande för att få till en god hälsa med hög livskvalitet.

// Leg. dietist

// Individuell kostrådgivning

// Föreläsningar & workshops

Johanna Lisspers
Amanda naprapat webb.jpg

Amanda Sjöqvist

LEG. NAPRAPAT

Amanda har studerat 4 år på Naprapathögskolan och tog examen våren 2021. Hon fick intresset för kroppen och dess funktion tidigt då hon varit tävlingsdansare men håller numera på med den populära racketsporten padel. Amanda finner smärtlindring och upprätthållande av fysisk & själslig hälsa som ett stort fokus i hennes behandlingar.

 

Nu efter 6,5 år boendes i Stockholm kom Amanda tillbaka till sin hemstad för att vara nära familj och vänner samt fjällen där hon trivs som bäst på en skoter eller på isen med ett pimpelspö.

// Naprapathögskolan Stockholm (2017-2021)

Amanda Sjöqvist
bottom of page