Våra naprapater har utbildning från bland annat Naprapathögskolan i Stockholm, Svensk förening för fysisk aktivitet och idrottsmedicin SFAIM samt Umeå Universitet.

Björn Johansson

LEG. NAPRAPAT

Björn är av Socialstyrelsen leg. naprapat sedan 2012. Han arbetar allmänt med hela rörelseapparaten och med specialinriktning mot idrottsmedicin. Björn har själv spelat fotboll i Sverige på elitnivå i bl.a. GIF Sundsvall och Östersunds FK, han har även representerat AIK Fotboll och AFC Eskilstuna (tidigare Väsby United). Legitimationspraktik skedde under dr. Björn Waldebäck och därefter vidareutbildning i idrottsmedicin vid bl.a. Umeå universitet. 

// Naprapathögskolan 2007-2011

// Idrottsmedicin (Umeå Universitet 2012)

// Vidareutbildad inom stötvågsbehandling (2013-)

 

Fredrik Holmberg

LEG. NAPRAPAT

Fredrik studerade 4 år på Naprapathögskolan i Stockholm mellan 1998-2002 och praktiserade därutöver ett år, bland annat inom offentlig vård. Fredrik blev 2003 legitimerad av Socialstyrelsen. Fredrik har varit aktiv fotboll- och hockeyspelare under större delen av sitt liv och kommer närmast från Iksu i Umeå (norra Europas största träningscenter) där han arbetat som naprapat samt personlig tränare sedan slutet av 2002 med elitidrottare i nära samverkan med läkare, sjukgymnaster och massörer. Fredrik flyttade från Umeå till Östersund och öppnade 2008 en egen klinik på Brunflovägen.

// Personlig tränare

// Vasaloppsåkare 2021?

 

Emma Sjöberg

NAPRAPAT

Emma är utbildad naprapat och tog examen 2020. Hon gillar att utmana kroppen och använda den till det den är skapad för – rörelse. En stark och grundtränad kropp skapar förutsättning för många års användning, liksom en bil kan en service behövas emellanåt. Som naprapat är Emma lyhörd och engagerad.

Innan utbildningen jobbade Emma som skidinstruktör i Trysil. Grupplektioner blandat med privatlektioner för barn och vuxna. Hon ledsagade även synskadade elever nedför backen. Utomhus är den plats hon trivs allra bäst, i skogen, på skidor eller i kajaken. Hon är engagerad i en internationell multisporttävling som sträcker sig över flera dygn där lagarbete och uthållighet är grundstenar för att korsa mållinjen.

Emma kommer från västkusten och har nu flyttat till Jämtland för att spendera lediga dagar på fjället.

// Naprapatutbildningen (2016-2020)

// Vidareutbildad inom dry-needling akupunktur (2020)

 

Maria Tillander

DIPL. MASSAGETERAPEUT

Friskvård och hälsa ligger Maria väldigt varmt om hjärtat och hon har sedan drygt 10 år arbetat aktivt med detta. Dels som hälsocoach på Itrim, där hon hade förmånen att hjälpa människor till livsstilsförändringar, samt i nuvarande form då hon arbetar som dipl. massageterapeut. Maria har under åren som terapeut på nära håll sett hur våra kroppar svarar negativt på stress och oro vilket fått henne att utbilda sig till instruktör i mindfulness. Maria startar löpande kurser i mindfulness, se bokningssidan för aktuella datum. 

// Dipl. massageterapeut (Axelsons Gymnastiska Institut)

// Instruktör i Mindfulness

 

Johanna Lisspers

LEG. DIETIST

Johanna är uppväxt i Östersund och tog sin dietistexamen år 2011 efter fyra års studier vid Uppsala Universitet. Hon är en avdankad fotbollsspelare, med historia i Ope IF, gick regionalt fotbollsgymnasium i Östersund och blev då intresserad av hur maten vi äter påverkar både hälsa och prestation. Efter att ha fått sin dietistlegitimation 2011 arbetade hon under ett par år i Västerås och Enköping vid kirurgi- och medicinkliniker samt inom primärvården, innan hon 2013 återvände till Jämtland och fjällvärlden. Vid sidan av sin tjänst som dietist inom hälso- och sjukvården tar hon föreläsningsuppdrag och andra konsultuppdrag för att sprida kunskaper om bra och hälsosam mat för olika grupper, vilket hon tycker är väldigt kul. Johanna har bred erfarenhet från olika områden inom vården, både via individuell kostbehandling för personer i alla åldrar samt gruppbehandling vid t.ex. övervikt och IBS. Detta är två exempel på hälsotillstånd där vad man äter kan vara helt avgörande för att få till en god hälsa med hög livskvalitet.

// Leg. dietist

// Individuell kostrådgivning

// Föreläsningar & workshops

 
amanda%20sjoqvist_edited.jpg

Amanda Sjöqvist

NAPRAPATSTUDENT

Amanda är uppväxt i Östersund och har studerat 3 av 4 år på Naprapathögskolan i Stockholm, under dessa 3 år har hon samlat god erfarenhet genom att regelbundet utfört behandlingar på skolans egna klinik. Hon fick intresset för kroppen och dess funktion tidigt då hon själv varit tävlingsdansare men håller numera på med den nya populära sporten padeltennis.

Efter avslutade studier planerar Amanda att återvända till Östersund. 

// Naprapathögskolan Stockholm (2017-2021)

 

© Rygg- & nackspecialisten

Vy  Grafisk  Design